Dakwerken

Platte daken

Vandaag kiezen steeds meer mensen voor een plat dak. Het is hét dak bij uitstek om een dakterras te laten aanleggen en het biedt de mogelijk om een dakkoepel te integreren in uw woning; de ideale oplossing om veel licht in huis binnen te laten. Ook de groendaken zitten helemaal in de lift.  Ze besparen energie omwille van de goede isolatie, ze zijn goed voor uw gezondheid en ze verhogen de levensduur van uw dakbedekking.

Het aanleggen, isoleren en renoveren van platte daken is onze specialiteit. Janis is namelijk een erkend plaatser van EPDM Resitrix. Dit is een synthetische dakrubber met een lange levensduur en tal van andere voordelen. Bekijk zeker de website van Resitrix voor meer informatie over dit kwaliteitsvolle product. Indien u eerder een budgetvriendelijk alternatief opteert, kiezen wij voor roofing van Derbigum.

Hellende daken

Ook voor hellende daken is er een gevarieerde keuze. Wij isoleren uw dak en plaatsen vervolgens pannen, dakpanpanelen, leien of staalplaten. Wij adviseren u graag op vlak van materiaalkeuze, isolatievereisten, duurzaamheid en budget bij de verschillende mogelijkheden.

Om regenwater vlot af te voeren, kiezen wij voor hanggoten of bakgoten in EPDM of zink. Is er geen regen, maar zon? Dan plaatsen wij met veel precisiewerk dakvensters van Velux.

Gevelbekleding

Wilt u graag uw woning in een nieuw jasje steken? Wij zorgen ervoor dat uw huis eerst en vooral voldoende geïsoleerd is en u maakt vervolgens een keuze uit het ruime aanbod aan materialen: Rockpanel, TrespaEternit, SVK, sidings, hout (tropisch of thermowood), staalplaten… Wanneer dit u overweldigt, staan wij u met raad en daad bij om een doordachte keuze te maken zodat uw huis een kwaliteitsvolle afwerking krijgt.

Isolatie

Tegen 2020 moet elk dak in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn. Daarom isoleren wij uw dak volgens de normen voor het verkrijgen van een isolatiepremie. Wij staan tot uw dienst met een grote verscheidenheid aan isolatiematerialen zoals glaswol of PU-schuimplaten. Natuurlijk kijken wij ook naar de nodige isolatie voor uw gevel.

Meer informatie over de isolatiepremie vindt u op de website van de Vlaamse Overheid.

Houtskeletbouw

In Scandinavische landen en de VS wordt houtskeletbouw al decennia toegepast. Steeds meer kiest men ook in België voor deze methode. Het is een duurzaam alternatief voor de klassieke bouwsystemen. Houtskeletbouw is overigens snel, ecologisch (recycleerbaar), energiebesparend en het heeft geen architecturale beperkingen.

Schouwen

Voor de afvoer van uw rookgas installeren wij graag kwaliteitsvolle dubbelwandige schouwen vervaardigd uit roestvast staal.